English version
16. Medzinárodný filmový festival Bratislava
8. november - 14. november 2014
Facebook Email Print RSS

Interview Interview

Interview
Réžia: Steve Buscemi
Netherlands ,United States , 2007, 81 min.
Film:35mm ,colour ,farebný
Kamera:Thomas Kist
Scenár:Theodor Holman
Hrajú:Thomas Kist
Hudba:Evan Lurie
Produkcia:Column Production, Ironworks Productions
Predaj:Cinemavault Releasing Inc

Najnovší film Stevena Buscemiho je remake povestného filmu zavraždeného holandského režiséra Thea Van Gogha. Rozpráva fascinujúcu historku o rozhovore, ktorý musí pre svoje noviny urobiť cynický politický a vojnový reportér. Problém je, že ten rozhovor musí urobiť s mladou hollywoodskou hviezdičkou. Ani jednej z postáv sa do toho veľmi nechce. Novinár principiálne pohŕda komerčnými mediálnymi „blondínkami so silikónovými prsiami a prázdnou hlavou“, herečke sa zase od prvého momentu nepáči novinárov prístup. Ale postupne sa situácia mení. Herecký koncert Buscemiho, smršť brilantných dialógov a zmena pozícií postáv pri vzájomných stretoch dodáva filmu (ktorý sa takmer celý odohráva v jednom priestore) napätie, ktoré ešte zvyšuje skonzumovaný alkohol. Vzájomné ponižovanie ústi do sofistikovaného emocionálneho súboja a do poslednej minúty drží diváka v napätí. Môžeme totiž držať palce jednej či druhej z postáv, ale nedokážeme uhádnuť, ktorá z nich v závere zvíťazí.

Steve Buscemi

Steve Buscemi (1957, New York) hral vo filmoch najvýznamnejších nezávislých režisérov ako sú Jim Jarmusch, bratia Coenovci, Tom DiCillio alebo Quentin Tarantino. Jeho veľmi pôsobivý, vysoko oceňovaný debut Trees Lounge (Môj najmilší bar, 1996) bol uvedený aj v slovenskej distribúcii. Jeho ďalším celovečerným filmom bol Animal Factory z roku 2000. V roku 2006 bol v sekcii Proti prúdu uvedený jeho film Osamelý Jim.  

Filmografia

                    (ako režisér/as director)
  • 1992: What Happened to Pete (kr./sh.)
  • 1996: Trees Lounge
  • 2000: Animal Factory
  • 2002: Baseball Wives (tv)
  • 2005: Lonesome Jim
  • 2007: Interview